Kategorier
Reparation

Calibrator 2002

Med ett hejdundrande åskväder utanför dök Postnord upp runt lunch med ett akutjobb: en Bogballe Calibrator 2002, där alla knappar levde sitt eget liv och enheten var lika funktionsduglig som en tegelsten.

Standardfel 1A; söndervittrat membran till knappsatsen, men även en extra – riktigt grisjobbig – twist: kortslutning mellan två separata jordpunkter, också i membranet.

Fixen var ”enkel” och standard; en skarvning av de defekta banorna med 0.22mm tråd, men det tog bortåt 1.5h att hitta /vilka/ banor som behövde skarvas.

Facit: totalt fyra stycken, varav två (separata) jordpunkter.

Bänktestning U/A, därefter åka med turbofart – i hällregn, blixtar och dunder, magiska under – till Schenkers terminal för att hinna få iväg paketet med kvällens leverans så att ägaren i Mariestad har det imorgon.

Calibrator är ett säkert tecken på att vårbruket är i full gång. Många enheter kommer in under denna perioden, men det dröjer nog ett tag innan rekordet från 2022 blir slaget: över 20st!

Imorgon väntar två nya Calibrator (Uniq respektive Zurf). Återstår att se vilken sorts fel de har och hur det går för dessa.