Kategorier
Elektronik RiBIT.se

PCB-spridare

Ibland blir det till att göra det där lilla extra.

En lantbrukare har en gödselspridare som inte tillverkas längre (läs: inga reservdelar) och styrpanelen råkade ut för en smärre olycka, med bland annat en brand som resultat. Att lyckas reparera den hade antagligen gått, men den var så dåligt designad från grunden att problemen bara hade kommit tillbaka.

Lantbrukaren undrade därför om det gick att bygga en helt ny styrpanel, gärna med en inbyggd säkring, för att slippa utgiften med att köpa en helt ny spridare (för 1M och uppåt, enligt google).

De flesta vet antagligen att den här verkstan är knäsvag för bensvåra utmaningar, utmaningar på nivån där alla andra säger ”I HELSKOTTA ATT JAG RÖR DET DÄR!”. Därför blev det några timmar i CAD-programmet och en helt ny styrdosa skapades. Elektronikdesignen skickades sen till en tillverkare, och det var bara att vänta på leveransen.

Kretskorten anlände idag, och under morgondagen ska den första prototypen byggas ihop. Därefter återstår att se om denna helt i-blindo-konstruktion lyckas få liv i det två ton tunga monstret, eller om vi behöver gå tillbaka till ritbordet.

Fortsättning följer.