Kategorier
Reparation

Krone Combipack 1250

Kvällens kluring blev en Krone Combipack 1250 som inte längre vill kommunicera med styrenheten. Vi hittade en MAX202 med mycket oxid på benen och detta blev den huvudmisstänkte.

Men med den som startpunkt gick vi bakåt i labyrinten för att hitta vägen till inkommande 12V, och på den vägen upptäcktes en massa fuffens. Bland annat hittades en kyrkogård i form av en regulator där alla elektroner låg stendöda, inte ett livstecken.

Dessutom hittades ett rave-party i form av en PWM-stepdown där det var fullt ös bland elektronerna, men på helt fel spänningsnivå eftersom de flesta – alla! – verkade ha sniffat lite för mycket på all oxid som låg i stora högar.

Oxid är ett ständigt ökande problem i elektronernas samhälle. Istället för torra miljöer söker sig elektronerna till de lite mörkare områdena med överflöd av oxid, och det blir lavineffekter i form av stor åverkan som följd.

För att röja upp i detta elände krävs nu att jämna de oxidskadade områdena med marken. Existerande regulatorer och kommunikationskretsar måste tas dän helt för att säkerställa att ingen oxidering finns under dem. Detta gjordes inte idag, men det står näst på schemat efter att ägaren fått säga sitt.

När all oxid är borta och när alla angripna kretsar är bytta finns det förhoppningsvis en chans att denna Krone åter får sätta på sig kronan och regera på tronen.

Fortsättning följer.