Kategorier
Reparation

Timberjack 870

Floppyn i en Timberjack 870 mådde inte bra och ankom i december. Först idag hamnade den först i kön (vilket kanske vittnar en del om back-log ) och fick sig en genomgång.

Det syns inte på bild, men över hela kretskortet satt ett ”tak” av tjock koppar. Osäkert vilken funktion den har, kanske Faraday-bur?, men den var allt annat än enkel att få loss då den var fastlödd i ca 10 punkter.

Väl under den satt en aldrig-sett-förr-krets med ungefär 500 pinnar, en regulator och en drös kretsar med klisterlogik. Inga brännmärken eller liknande, och när vi kopplade in 12V på bypass för att testa funkade allt fint. Detta går stick i stäv med vad ägaren sade, så vi dök ner i kontakterna för att se om det fanns något larvigt där som vållade bekymmer, eller som kan orsaka det ägaren nämnde.

På över hälften av pinnarna fanns det guck eller något annat oidentifierbart, vilket enligt erfarenheten kan innebära att det är ett avbrott någonstans. Lösning: löd om samtliga pinnar och rengör rubbet med IPA.

Enheten skall nu tillbaka till ägaren för testkörning. Kvarstår felet är nästa steg att göra en ordentlig koll på kabeln som går fram till diskettstationsboxen.