Kategorier
Reparation

Pasarell, Sunseeker

En båtägare hade en pasarell (”automatisk landgång”, för oss landkrabbor) vars styrning säckat ihop. En firma i Göteborg hade kollat på det, ”bytt något motstånd”, men inte fått det att fungera. Vi har aldrig förr reparerat något som har med båtar att göra, så självfallet antogs denna utmaning i slutet på mars. Styrboxen och allt kablage togs med till verkstan för lite testkörning och kärlek, innan det var dags att åka tillbaka med allt idag för återinstallation.

Resultat: allt funkade på första försöket; ett ljudligt *BONK* hördes och landgången kröp sakta ur sin håla efter att ha legat i dvala i några år. Därefter stoppade den och det visade sig att en 30A-säkring smällt. Oklart varför.

Lite mer mätning och felsökning på plats och vi kom fram till att det med stor sannolikhet är hydraulpumpen som inte mådde så bra. Motorn snurrade fint, men oljan är troligtvis segare än geléhallon vilket fick motorn att säga ”bye-bye”. Hydraulik är inte vårt område så en hydraultekniker ska vid tillfälle åka ut och serva lite.

Rent elektriskt fungerar allt som det ska, och vårt jobb är därmed klart. Hela jobbet filmades, och video med felsökning / installation kommer upp vid tillfälle.

Challenge completed!