Kategorier
Reparation

Industri-PSU

Denna helt defekta industrinätdel kom in i mitten på juni och visade sig vara en rejäl utmaning. Över två timmar felsökning (exklusive nattliga problemfunderingar) tog det att komma fram till att det var switchregulatorn som hade kastat in handduken.

Regulatorn är 8x5mm stor, väger inte ens ett gram och stoppade hela maskineriet genom att skrika “JAG VILL INTE”. Lösningen var att byta ut bråkstaken, så nu snurrar allt som om ingenting har hänt.

Kategorier
Reparation

Styrbox EC140

Detta kretskort, från en grävmaskin, landade precis på arbetsbänken. En utmaning utan like, så helgen får anses vara räddad.

Kategorier
RiBIT.se

Jordbruksaktuellt

Verkstan blev idag omskriven på sida 14 i Jordbruksaktuellt (nr 12, 2020) som når ut till strax under 70.000 lantbrukare i Sverige. Himla roligt.

Tidningen som helhet finns att läsa på denna länk.

Kategorier
Reparation

Aggregat till elstängsel

Dessa två ytterst respektabla pjäser (aggregat till elstängsel) anlände via DHL igår. Felbeskrivning: “Åskan tog dem. Laga.”

Här vill det till att visa vördnad, men samtidigt förklara vem det är som bestämmer. Helst utan att åka på en rejäl kyss emellan…

Skämt åsido: dessa två hör till Topp 5 av de absolut farligaste patienter som har legat på operationsbordet. Skadepotentialen är Stor och testkörning är helt omöjlig då verktygen bara tål 1000 volt som mest. En ännu svårare i blindo-operation än vanligt, med andra ord.

Turligt nog var elektroniken väldesignad, så det var (relativt) lätt att pin-pointa felen: avbrända ledningsbanor och smällda ingångsfilter. Byte och reparation, och allt funkar prima.

Kategorier
Reparation

Sprutdator LH 1200

Medan Hardi-sprutan väntar på testkörning dyker vi ner i nästa reparation; en LH Agro 1200-dator, som också är till en spruta. Enligt uppgift dog den totalt efter att den flyttats mellan två traktorer.

Ägaren ville även ha bakgrundsbelysning, så vi passade på att trolla ihop en sådan också.

Efter lite trolleri och magi kom datorn till slut igång.